Salgın tedbirleri altında Türkiye'nin farklı illerinden katılım sağlanan 7'inci Gıda, Yöresel Fuarı Adıyaman halkına hizmet etmeye 10 gün boyunca devam edecek.
Sabah 10.00 ile Akşam 21.30 saatleri arasında hizmet verecek olan fuar için bilgi veren organizatör Mustafa Gül salgına rağmen hizmet etmenin verdiği mutluluğu yaşadıklarını belirtti.
Gül Fuarla ilgili yaptığı açıklamada, "7'inci Gıda, Yöresel Fuarı 9-19 Haziran tarihleri arasında saat 10.00 işle 21.30 saatleri arasında halkımızın hizmetinde olacaktır. Salgın nedeniyle HES kodu sorgulaması yapıp, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde ziyaret etmesini sağlayacağız. Ticaret sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Ticaret Bakanlığının belirlediği kurallara göre fuarımızı açtık. Türkiye'nin her yerinden gelen yöresel ve kültürel lezzetlerin buluştuğu fuarımız 10 gün devam edecek. Tarım ve Orman Bakanlığı ve il Gıda Şube Müdürlüğü fuarımıza başlamadan önce tüm ürünlerin TR kodları ve üretim izin belgeleriyle birlikte ürün analizi de yapılarak güvenilir ürün olarak fuarımızda yer almaktadır. Vatandaşımız da 6 yıldan bu yan Adıyaman'da yapılmakta olan bu fuarı geleneksel olarak kabul edip rağbet etmektedir. Katılan firmalarımızda 6 yıldan beri aynı ürünlerle katılım sağlıyor." dedi.
Salgın nedeniyle zor günler yaşayan esnaf fuardan umutluSalgın nedeniyle 2020 yılının Mart ayında iptal edilen 5'inci Gıda, Hayvancılık ve Tarım Fuarının Eylül ayı planlaması içerisine alındığını belirten Gül "Tarım fuarımız çiftçimizin rahat olacağı ve ziyarette sıkıntı yaşamayacağı bir sezon olan Eylül ayında 5'inci Gıda, Hayvancılık ve Tarım Fuarımızı gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.
Salgın nedeniyle zor günler yaşayan esnaf fuardan umutlu"Günü kurtarma derdindeyiz"
Fuara Şanlıurfa'dan katılan ve salgın nedeniyle iki yıldır zor günler geçirdiklerini belirten Salih Aydoğdu, "20 yıldır pişmaniye imalatı yapıyoruz. Son iki yıldırı durumumuz çok kötü salgın nedeniyle, bu hastalık bizleri mahvetti. Şuan günü kurtarmanın peşindeyiz. Çalışanlarımız var, onlarında işsiz kalmaması için çaba sarf ediyoruz." şeklinde konuştu.
Salgın nedeniyle zor günler yaşayan esnaf fuardan umutlu"Fuardan umutluyuz"
Kastamonu'dan el işi ahşap oyma ve kaşıklarıyla fuara katılan Alaattin Çorbacı, "İnşallah fuar iyi olacak. Bütün illerden katılım sağlayan firmaların yöresel ürünleri var. Biz de ilk defa katıldık inşallah iyi olur diye temenni ediyoruz. Ürünlerimiz el oymacılığıyla yapılan şimşir, zeytin ağacından yapılan kaşıklarımız var. Özellikle şimşir kaşık bakteri üretmeyen ve kararmayan özellikteki bir ağaçtır. Eskiden ahşap kaşık kullanıldığında insanlar diş sorunu yaşamazdı. Metal kaşık kullanımı başladıktan sonra 35 yaş üstü insanlar diş problemi yaşamaya başladı. Çünkü metal kaşık diş minarelerini zedeliyor. Ama ahşap diş minarelerinde bu sorun yaşanmıyor." dedi.
Salgın nedeniyle zor günler yaşayan esnaf fuardan umutluAfyon'un yöresel sucuklarıyla fuara katılım sağlayan Yusuf Enes ise, "Salgın nedeniyle buraya gelirken çok büyük hedefler gözetmedik. Salgın nedeniyle insanlar çok kalabalık ortamlara girmek istemiyor bunun farkında olarak geldik buraya. Fakat Adıyaman bizim için çok güzel bir pazar, insanlar ürünlerimizi çok beğeniyor." ifadelerini kullandı.
Salgın nedeniyle zor günler yaşayan esnaf fuardan umutluFuara Trabzon yöresel ürünleriyle katıldığını dile getiren Adem Kara, "Geçen Fuarda salgından baya bir etkilendik. Salgın nedeniyle sıkıntılar yaşadık ama bu fuardan büyük beklentimiz var daha iyi olacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.