HaberlerSiyasetHDP'li Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşecek

HDP'li Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşecek

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "terör örgütü propagandası yapma" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası, Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi tarafından onandı.

HDP'li Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşecek

Kesin hüküm kararının, TBMM Genel Kurulunda okunmasıyla, Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşmesi bekleniyor.

Gergerlioğlu, 21 Şubat 2018'de, Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesince "PKK/KCK propagandası yapmak" suçundan hapse mahkûm edilmişti.

İzmit Seka Devlet Hastanesinde Uzman Doktor olan Gergerlioğlu, 6 Ocak 2017'de 679 sayılı KHK ile devlet memurluğu görevinden ihraç edilmişti.

İLGİLİ HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hatay'da konuştuCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hatay'da konuştuSaadet Partisi geçim ittifakı acil eylem planını açıkladıSaadet Partisi geçim ittifakı acil eylem planını açıkladıCumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ortak basın toplantısı düzenlediCumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ortak basın toplantısı düzenlediCumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldiCumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldiGelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'ndan iktidara "salgın" eleştirisiGelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'ndan iktidara "salgın" eleştirisi
SIRADAKİ HABER