HaberlerSağlıkDSÖ'den yeni Coronavirus aşısı üretimine ilişkin açıklama

DSÖ'den yeni Coronavirus aşısı üretimine ilişkin açıklama

​Dünya Sağlık Örgütü'nün baş bilim insanı Dr. Soumya Swaminathan, yeni Covid-19 aşılarının bu yıl veya gelecek yıl kullanıma hazır olabileceğini belirtti.

DSÖ'den yeni Coronavirus aşısı üretimine ilişkin açıklama

Swaminathan, yeni üretilecek Coronavirus aşısının iğne gerektirmeyen ve oda sıcaklığında saklanabileceğini söyledi. Swaminathan yıl sonuna kadar 6 ila 8 yeni aşının klinik çalışmaları tamamlanacağı bilgisini verdi.  

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 200'den fazla ülk ile bölgeye yayılan Coronavirus salgının üzerinden bir yıldan fazla sürenin geçmesinin ardından bilim insanları yeni aşılar üretmeye devam ediyor.

DSO'nun baş bilim insanı Swaminathan, salgına karşı daha etkili aşının üretildiğini inceleme aşamasında olduğunu yılsonuna kadar mevcut aşılara ekleneceğini söyledi.  

İLGİLİ HABERLER

Malatya’da yapımı süren 300 yataklı devlet hastanesi 2022’de hizmete girecekMalatya’da yapımı süren 300 yataklı devlet hastanesi 2022’de hizmete girecekDoç. Dr. Araç: Sıvı ihtiyacının yeterince karşılanmaması böbreklerin iflasına neden olabilirDoç. Dr. Araç: Sıvı ihtiyacının yeterince karşılanmaması böbreklerin iflasına neden olabilirProf. Dr. Vural: Aşıya karşı tereddüdün nedeni bilgi kirliliğiProf. Dr. Vural: Aşıya karşı tereddüdün nedeni bilgi kirliliğiAyak sağlığına özen gösterenler yemeni ayakkabıları tercih ediyorAyak sağlığına özen gösterenler yemeni ayakkabıları tercih ediyorUygulanan Coronavirus aşı sayısı 36 milyonu geçtiUygulanan Coronavirus aşı sayısı 36 milyonu geçti
SIRADAKİ HABER