HaberlerRamazan İmsakiyesiAdıyaman Ramazan İmsakiyesi, iftar ve sahur vakitleri 2018

Adıyaman Ramazan İmsakiyesi, iftar ve sahur vakitleri 2018

On Bir Ayın Sultanı Ramazan ayı geldi. 2018 Adıyaman Ramazan imsakiyesi (Adıyaman İmsakiyesi) Adana iftar vakitleri ve sahur saatleri, Adıyaman Ramazan Bayramı namazı saati Diyanet Başkanlığı resmi verileri ile sizler için web sitemizde. İşte Adıyaman Ramazan imsakiyesi 2018, İftar duası ile Ramazan ayının fazileti hakkında bilgiler..

Adıyaman Ramazan İmsakiyesi, iftar ve sahur vakitleri 2018

11 Ayın Sultanı 2018 yılı Mübarek Ramazan Ayı 16 Mayıs Çarşamba günü başlıyor. 14 Haziran 2018 Perşembe günüde Ramazan ayının son günü olacak. 15 Haziran Cuma günü ise Ramazan Bayramını kutlayacağız. Haberyurdum.com Ailesi olarak 2018 Adıyaman Ramazan imsakiyesi ni siz değerli okuyucularımız için hazırladık.

Adıyaman iftar saatleri , sahur vakitleri ve Adıyaman Bayram namazı saati verilerini ve tüm detayları aşağıda verdiğimiz linkten öğrenebilirsiniz...

Adıyaman İftar Saatleri (Ramazan İmsakiyesi 2018) İçin Tıklayınız!

RAMAZAN AYINDA OKUNACAK İFTAR DUASI
bismillah_11062013

ALLAHIM! SENİN RIZAN İÇİN ORUÇ TUTTUM SANA GÜVENDİM, SENİN RIZKIN İLE ORUCUMU AÇTIM.

HAMD OLSUN VERDİĞİN NİMETLERE, SAĞLIK VE AFİYETE.ALLAHIM BENİ, ANAMI, BABAMI VE BÜTÜN MÜ'MİNLERİ BAĞIŞLA (AMİN)

Ramazan ayı, dinimizce yüce ve kutsal kabul edilmiş mübarek bir aydır. Kutsiyeti ve fazileti Kur"an ve sünnetle sabit olan Ramazan ayı, aynı zamanda on bir ayın sultanı olarak kabul edilmektedir.

Yüce Rabbimize şükürler olsun ki; rahmet, mağfiret ve bereket ayı Ramazan-ı şerif"e kavuşmanın, onun manevi ikliminde yüce Rabbimizin emrettiği oruç ibadetini eda etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Aylar içinde Kur"an"da adı geçen tek ay Ramazan"dır. Bu da Yüce Allah"ın, Ramazan ayına ne kadar önem verdiğini göstermektedir. Nasıl ki Yakub"un (a.s) on iki oğlundan Yusuf (a.s) bir yana, diğer onbiri bir yana ise, Ramazan"da diğer onbir aya göre böyledir.

Amellerin mükafatı bu ayda diğer aylara göre kat kat artmakta, böylece günahlara kefaret olup, onları eritmektedir..

Peygamber (SAV)'in Ramazan Ayı ve Oruçla İlgili Hadisi Şeriflerinden Bazıları Şunlardır;

1* Oruc ateşe (kötülüklere ,günahlara) karşı bir kalkandır.sizden biriniz oruçlu bulunduğu günde kötü söz konuşmasın ve kavga etmesin.

2* Kim kötü sözleri ve kötü işleri bırakmazsa, o kimsenin yemesini, içmesini terketmesine Allahın ihtiyacı yoktur.

3* Şüphesiz Allahu Teala, ramazan orucunusizin üzerinize farz kıldı.Ben de size, ondaki teravih namazını sünnet kıldım.Kim ki inanarak ve Allahtan mükafaatını umarak oruç tutarsa, anasından doğduğu gündeki gibi günahlarından temizlenmiş olur.

4* Yüce Allah oruç hakkında;Oruc benim içindir.Onun mükafatını ancak ben veririm.

5* Nice oruç tutan vardır ki,orucun ona açlıktan başka bir faydası yoktur.

6* Ey Müminler;Mübarek ay, şehri ramazan geldi.allah onda oruç tutmanızı size farz kıldı.o ayda cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve azgın şeytanlar zincirlere vurulur.O ayda bir gece vardır ki, bin aydan hayırlıdır.O gecenin hayrına nail olmayan (hakkıyle ıdrak ve ihya etmeyen) büyük mahrumiyete uğramıştır.

7* Ramazan ayı gelince cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincirlere vurulur.

8* Kim inanarak ve mükafaatını yalnız Allahtan umarak, oruc tutarsa, geçmiş günahları affedilir.

9* Sahur yapınız, çünkü sahurda bereket vardır.

10* İnsanlar iftar etmekte acele ederse, hayırlı olmakta devam ederler.Sizden biriniz iftar etiği vakit,hurma ile iftar etsin.Çünkü hurma berekettir.Hurma bulamayan da su ile iftar etsin.Zira su temizleyicidir.

11* Oruç tutunuz ki, sıhhat bulasınız.

12* oruç kalkandır.Biriniz oruçlu iken çirkin, kötü ve kaba söz söylemesin, bağırıp çağırmasın, kavga etmesin.Birisi kendisine söver ya da çatarsa ona ben oruçluyum desin.

13* Oruç sabrın yarısıdır.

14* Cennette reyyan adında bir kapı vardır ki buradan kıyamet gününde sadece oruç tutanlar cennete gireceklerdir.

15* Kim Allah için bir gün oruç tutarsa, Allah yetmiş yıllık bir mesafe kadar onu cehennem ateşinden uzaklaştırır.

Ramazan, Kur'an ayıdır

Ramazan ayını değerli kılan nedenlerden birisi, Kutsal kitabımız olan Kur'an'ın bu ayda indirilmiş olmasıdır. Yüce Allah Kur'an'da " Ramazan ayı insanları kurtuluş yolan götüren, doğruyu yanlıştan ayıran Kur'an'ın indiği aydır. "(Bakara suresi, ayet 185) buyurmuştur.

Kur'an', Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir. Bu nedenle Kur'an insan için hayati değer taşır. Kur'an okumak bir ibadettir. Peygamberimiz Allah'ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur'an'ı çok okumayı teşvik etmiştir.

Müslümanlar, ramazan ayında Kur'an okumaya her zamankinden daha çok özen gösterirler. Bunun için evlerde veya camilerde bir araya gelerek, her gün Kur'an'dan yirmi sayfa okurlar. Ramazan ayının sonuna gelindiğin de ise Kur'an'ı baştan sona bir kez okumuş olurlar. Buna hatim denir. Daha sonra hatim duası yapılır. Müslümanlar yüzyıllar boyu bu geleneği devam ettirmişlerdir.

Kur'an, Ramazan ayında inmeye başlamıştır

Kur'anıkerim, ramazan ayının Kadir Gecesi'nde indirilmeye başlanmıştır. Kadir gecesi ramazan ayının 27. gecesi olarak bilinir. Yüce Allah Kadir Gecesi'nin "Bin aydan daha hayırlı" olduğunu haber vermiştir. Peygamberimiz de "Kim inanarak ve sevabını Allah'tan umarak Kadir Gecesi'ni değerlendirirse geçmiş günahları bağışlanır" (Buhari) buyurarak, bu gecenin önemini belirtmiştir.

Ramazan, oruç ve sabır ayıdır

Ramazan ayını önemli kılan etkenlerden biri de, dinimizin temel ibadetlerinden olan orucun bu ay içinde tutulmasıdır. Yüce Allah Kur'an'da "…Kim Ramazan ayına ulaşırsa oruç tutsun" (Bakara suresi, 185. ayet) buyurarak, ramazan ayında oruç tutulmasını emretmektedir. Bu nedenle Müslümanlar ramazan ayı boyunca oruç tutarlar.

Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir.

Ramazan ayının yaşayışımız üzerinde ne gibi etkileri vardır?

Gerçekten ramazan ayının yaşayışımız üzerinde ayrı bir etkisi vardır. Bu ayın yaklaşması ile birlikte hazırlıklara başlanır. Ramazan boyunca yiyeceğimiz özel yemeklerin malzemelerini önceden alırız. Evlerimizde genel temizlik yapılır. Çevremizde bazı camilerin minarelerine mahya denilen "Hoş geldin ya şehrü ramazan" gibi yazılar görürüz. Radyolar, televizyonlar özel ramazan programı yaparlar.

Ramazanda oruç açma vaktinin ayrı bin neşesi vardır. Bütün aile bireyleri hep birlikte sofraya oturur, oruç açma vaktini gelmesini bekleriz. Ezan veya top sesinin duyulmasıyla birlikte orucumuzu dua ile açarız. Yemeğimizi yedikten sonra dua ederek Allah'a şükrederiz. Sonra akşam namazını kılar ve teravih namazı için hazırlıklara başlarız. Bu ayda camiler dolar taşar.

Ramazan ayı gerçekten bir ibadet ayı olarak yaşanır. Namaz ve orucun yanında aynı zamanda bir yardımlaşma ayıdır. Bu ayda yoksullar, düşkünler daha çok hatırlanır. Geleneğimizde yakınlar, komşular, yoksullar iftara çağrılır. Maddi durumu iyi olmayanlar için iftar sofraları düzenlenir.

İLGİLİ HABERLER

SIRADAKİ HABER