HaberlerGündemTürkiye ile Azerbaycan arasında vizesiz seyahat tarihi belli oldu

Türkiye ile Azerbaycan arasında vizesiz seyahat tarihi belli oldu

Türkiye ile Azerbaycan arasında yapılan anlaşmayla 1 Nisan 2021'den itibaren karşılıklı ziyaretlerde yeni tip kimlik kartıyla seyahat edilebilecek.

Türkiye ile Azerbaycan arasında vizesiz seyahat tarihi belli oldu

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki anlaşmayla iki ülke arasındaki ziyaretlerde yeni kimlik kartları kullanılabilecek, uygulamanın başlangıç tarihi ise 1 Nisan 2021.

Öte yandan vizesiz ikamet süresi 30 günden 90 güne çıkartıldı.

Konuya dair Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşımda, "İki ülke vatandaşları, 1 Nisan 2021'den itibaren karşılıklı ziyaretlerde yeni tip kimlik kartı ile seyahat edebilecek. Vizesiz ikamet süresi 30 günden 90 güne çıkartıldı" denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10 Aralık 2020'de, Türkiye-Azerbaycan arasında çok yakında sadece kimlik kartı ile seyahat edebileceğini açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER

Şehid Hasan'ın babası Mehmet Gökgüz: Azmettiriciler de yargılanmalıŞehid Hasan'ın babası Mehmet Gökgüz: Azmettiriciler de yargılanmalıMısır'daki idam kararları​ Şanlıurfa'da protesto edildiMısır'daki idam kararları​ Şanlıurfa'da protesto edildiMevsimlik tarım işçileri insanca bir yaşam istiyorMevsimlik tarım işçileri insanca bir yaşam istiyor​PKK'nin Mersin'de katlettiği muhterem bir alim: Molla Fehim Yönden​PKK'nin Mersin'de katlettiği muhterem bir alim: Molla Fehim Yönden​Mısır’daki idam kararları Mardin’de protesto edildi​Mısır’daki idam kararları Mardin’de protesto edildi
SIRADAKİ HABER