HaberlerDünyaKosova siyonist işgal rejimi ile "normalleşme" anlaşması imzaladı

Kosova siyonist işgal rejimi ile "normalleşme" anlaşması imzaladı

Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Meliza Haradinaj-Stublla ile işgal rejimi sözde Dışişleri Bakanı Gabi Ashkenazi'nin katılımıyla düzenlenen törende, sözde normalleşme anlaşmalarına imzalar atıldı.

Kosova siyonist işgal rejimi ile "normalleşme" anlaşması imzaladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer’in de hazır bulunduğu törende, işgal rejimi ile Kosova arasındaki diplomatik ilişkilerin başlatılmasına yönelik anlaşmanın yanı sıra, dışişleri bakanlıkları arasında siyasi danışma ve ekonomik iş birliği konularında da iki protokol imzalandı.

Siyonist Ashkenazi, Kosova'nın Kudüs'te büyükelçilik açmak için yaptığı başvuruyu onayladığını da belirtti.

Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanı Haradinaj-Stublla yaptığı açıklamada, anlaşmaların imzalanmasını “tarihi bir gün” şeklinde değerlendirerek, ABD’nin üstlendiği rolünün olmaması halinde anlaşmanın da mümkün olamayacağını bildirdi.

Bu arada, siyonist işgal rejimi sözde Başbakanı siyonist Binyamin Netanyahu daha önce yaptığı açıklamada, Kosova'nın, Kudüs'te büyükelçilik açacak nüfusunun büyük bölümü Müslüman ilk ülke olacağını ifade etmişti.

İLGİLİ HABERLER

Direniş gruplarından Gazze'ye yönelik ablukaya tepkiDireniş gruplarından Gazze'ye yönelik ablukaya tepkiSiyonist işgal rejiminin saldırılarında 20'den fazla Filistinli yaralandıSiyonist işgal rejiminin saldırılarında 20'den fazla Filistinli yaralandıDiyanet İşleri Başkanı Erbaş Kur'an kursu öğrencilerini ziyaret ettiDiyanet İşleri Başkanı Erbaş Kur'an kursu öğrencilerini ziyaret ettiSiyonist işgal rejiminden Kudüs'te provokatif saldırı: 5 Filistinli yaralıSiyonist işgal rejiminden Kudüs'te provokatif saldırı: 5 Filistinli yaralıCumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'de ikili temaslarda bulunduCumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'de ikili temaslarda bulundu
SIRADAKİ HABER