HaberlerDünyaDSÖ’den ilk tek dozluk aşıya “acil kullanım” onayı

DSÖ’den ilk tek dozluk aşıya “acil kullanım” onayı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Johnson & Johnson tarafından Covid-19’a karşı geliştirilen ilk tek dozluk aşıya acil kullanım onayı verdi.

DSÖ’den ilk tek dozluk aşıya “acil kullanım” onayı

DSÖ ayrıca, Johnson & Johnson aşısının, tüm ülkelerde acil kullanım ve aşıya eşit erişim sağlamayı amaçlayan küresel girişim COVAX aracılığıyla dünya çapında yaygınlaştırılmasına da izin verdi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Hükümetler ve şirketler, Covid-19 aşılarının dünya genelinde herkes için erişilebilir ve uygun fiyatlı küresel kamu malları ve krize ortak bir çözüm haline gelmesi için üretimi artırmaya yönelik ellerindeki tüm çözümleri kullanmalı" ifadelerini kaydetti.

Aşıların güvenli dağıtımına hazırlanmak için ülkelerle ve COVAX ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam ettiğini belirten Ghebreyesus, DSÖ’nün COVAX için 500 milyon doz Johnson & Johnson aşısı rezerve ettiğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER

Direniş gruplarından Gazze'ye yönelik ablukaya tepkiDireniş gruplarından Gazze'ye yönelik ablukaya tepkiSiyonist işgal rejiminin saldırılarında 20'den fazla Filistinli yaralandıSiyonist işgal rejiminin saldırılarında 20'den fazla Filistinli yaralandıDiyanet İşleri Başkanı Erbaş Kur'an kursu öğrencilerini ziyaret ettiDiyanet İşleri Başkanı Erbaş Kur'an kursu öğrencilerini ziyaret ettiSiyonist işgal rejiminden Kudüs'te provokatif saldırı: 5 Filistinli yaralıSiyonist işgal rejiminden Kudüs'te provokatif saldırı: 5 Filistinli yaralıCumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'de ikili temaslarda bulunduCumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'de ikili temaslarda bulundu
SIRADAKİ HABER